keskiviikko 9. elokuuta 2017

Saako äiti olla itsekäs?

Katselimme toissailtana elokuvan Bad Mom. Mitä pidemmälle katselimme elokuvaa, totesin hiljaa ajatuksissani, että äidit tekevät todellakin melkein kaiken ja ovat asian kanssa ihan fine, kunnes koittaa aika, ja herätään horroksestaan.Äidit monesti pyrkivät täydellisyyteen jo ennen lapsen syntymää. Itsekkin ajattelin kristiania odottaessa millainen äiti minusta tulee ja miten aion kasvattaa lastani. Kuitenkin nämä ajatukset, joita silloin koin parhaaksi tavaksi kasvattaa lapsi, ovat muuttuneet.

Pyrin silti edelleen jossain määrin täydellisyyteen ja olen aikataulujen orja. Olen halunnut luoda vauvallekkin rytmin, jotta itselleni olisi helpompaa miettiä päivän kulkua, koska mennä ulos ja koska tehdä kotitöitä.Kotityöt tehdään monesti silloin kun lapsi nukkuu. Oli kyse ruoanlaitosta, imuroinnista tai tiskaamisesta, ne pyritään tekemään silloin kun lasta ei tarvitse viihdyttää tai sille ei tarvitse pitää seuraa. Näin koko päivä kuluu siinä kun touhuaa lapsen kanssa tai tekee kotitöitä. Meillä kun neiti monesti nukkuu juuri silloin, kun on ruoanlaitto aika, mikä on toisaalta kiva ja toisaalta taas ei. Sitä kun haluaisi sitä omaa aikaa blogin päivittämiselle tai opiskeluun, ja illalla on niin väsynyt kaikesta päivän tapahtumista, että haluaa vaan rojahtaa sänkyyn nukkumaan.

Tästä päästään siihen, että isältä on hyvä vaatia ja pitääkin vaatia, että äiti saa myös omaa aikaa. Äidin pitää olla joskus itsekäs ja lähteä vaikka tuulettumaan, lenkille tai kirjastoon, nauttimaan omasta ajasta. Kyllä ne lapset pärjää yhtälailla isänsä kanssa, kuin äitinsä kanssa. Äläkä välitä ihmisistä, jotka ihmettelevät kuinka uskalsit jättää lapsesi isän kanssa kahdestaan. Tasapuolinen vanhempi se isäkin on kuten äitikin.

Paita; Vero Moda, Hame; kirppis, Kengät; ebay


Ole siis itsekäs äiti, ota sitä vapaa-aikaa ja nauti! Kyllä ne lapset kestää hetkiä erossa äidistään ja nauttivat yhteisestä ajasta isänsä kanssa. Äläkä stressaa kotitöistä, kyllä ne sivussa hoituu vaikka lapset olisivat hereillä, sillä eivät ne aina seuraa tarvitse tai käytä saamaasi vapaa-aikaa kotitöihin! Anna myös vastuuta enemmän sille toiselle puoliskolle, joka kotona asuu ja isät, muistakaa te myös antaa äidille sitä omaa aikaa viettämällä aikaa lastenne kanssa, vaikka töissä kävisittekin! Kotiäidin ei tarvitse olla kodin orja, joka hoitaa kodin ja lapset, vaikka kotona onkin. Työssäkäyvällä isällä on yhtälailla vastuu tehdä pieniä kotitöitä ja olla lastensa kanssa antaen äidillekkin mahdollisuuden levätä muutoinkin kuin yöllä.

Kuinka paljon te vietätte omaa aikaa?

1 kommentti:

  1. Täysin samaa mieltä! Itsekin aina toitotan, että äidin hyvinvointi peilautuu koko perheeseen! Äidin kuuluukin saada omaa aikaa ja aikaa hengähtää! Tärkeä juttu!

    VastaaPoista

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)