sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Itsetuntoni raskauden jälkeen.

Suoraan sanottuna itsetuntoni ei ole ollut raskauden jälkeen samanlainen kuin ennen. Nykyään tunnen samankaltaisia ajatuksia kuin viimeksi teini-iässä. Eli en tunne olevani tyytyväinen kroppaani ja olen itseni mielestä hirvittävän lihava. Tämä on ollut henkisesti hyvin raskasta, koska minä, joka olen rakastanut itseäni valtavasti, en tunne enää itseäni kohtaan niin.Toki raskaudesta palautuminen on hidasta ja kropalle pitää antaa aikaa, mutta silti se 6 kilon jäänti raskauden myötä rassaa. Onneksi kuitenkin vain 6kg, eikä 15kg, joka kristianin odotusajasta jäi. Silti kuitenkin oma paino ahdistaa. Tiedän, vaakaa ei pitäisi vaan toljottaa vaan myös senttejä, mutta tekee siltikin pahaa. Iso askel on kuitenkin näiden asukuvien julkaiseminen, koska olen melko tyytyväinen jopa itseeni näissä kuvissa, vaikka isokokoinen olenkin. Odotan innolla keskiviikkoa ja jälkitarkastusta, jos vaikka vatsalihakset olisivat palautuneet normaaliin tilaansa, niin pääsen vihdoin kunnolla treenaamaan! Sen myötä pääsee kunnolla laihduttamaan ja ehkä neidin ollessa vuoden ikäinen olisin jo melko lähellä tavoitepainoani. Monilla tuntuu itsetunnon ollessa alhaalla laihduttaminen lähteä väärille poluille, mutta onneksi itse osaan tehdä sen fiksusti syömällä ja liikkumalla. En ota mitään paineita, koska se läski ei kuitenkaan lähde niin nopeasti kun se kroppaan tulee, vaan ottaa aina oman aikansa. Toki, olisi motivoivampaa jos se vaa'an lukema lähtisi nopeasti laskusuuntaan, mutta mitä hitaammin, sen parempi.


Takki; kirppitori, Paita; seppälä, Housut; kierrätys, Kengät; ebay, Aurinkolasit; citymarket.
(takki ja housut olivat tosiaan torstain löytöjä.)

Onko teidän itsetunto laskenut raskauden myötä? / Koska olette alkaneet tuntea taas rakastavanne itseänne raskauden jälkeen?

4 kommenttia:

  1. Nää oli kivoja kuvia! :-) Kyllä se itsetunto sieltä vielä takaisin tulee, uskon vahvasti niin! Ja huippujuttu kanssa, ettet ota laihduttamisesta mitään sellasia paineita, jotka voisi johtaa johonkin paljon vakavampaan...

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä näytät upeelta näissä kuvissa! Tuo takki ja nuo lasit ovat tosi ihanat :) Itse kirjoittelin kanssa blogiini just viimeviikolla itseluottamuksesta ja kehonkuvasta. Sulla on mun mielestä tosi ihanan oloinen blogi ja jään lukijaksi :)

    Sara V

    VastaaPoista

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)