keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Mitä mukaan synnärille?


Vihdoin ja viimein sain aikaseksi pakata sairaalakassin valmiiksi lähenevää synnytystä varten. Viikkojahan on tällä hetkellä 36+5, joten oli jo aikakin! Tässä tosiaan minun sairaalakassini sisältö, joka on hieman erilainen esikoisen ajoilta. 

Mitä mukaan vauvalle?

Hieman sai miettiä, että mitä sitä ottaa mukaan kevätvauvalle, kun tuntui, että talvivauvalle marraskuun korvilla oli helpompi miettiä vaatteita, koska oli kylmä. Päädyin kuitenkin simppeliin ratkaisuun ja päätin, että mukana on kerrankin oltava jotain äitiyspakkauksesta. Niinpä kotiinlähtö vaatteet löytyivätkin tämän vuoden pakkauksesta haalaria lukuunottamatta. Halusin helppoa ja nopeaa, ja sitä sainkin valitsemalla napillisen kietaisubodyn, potkuhousut, ohuen lakin ja H&M:n karhupuvun, jolloin mukaan ei tarvitse erikseen tumppuja eikä villasukkia. Todella näppärä kokonaisuus siis, joka on helppo pukea päälle! Otan myös mukaan jo vauvalle tarkoitetun unilelun, jotta vauva tottuu siihen ja kiintyy siihen, kuten esikoinen aikoinaan omaansa. 

Mitä äidille?

Edellisen kokemuksen perusteella ensimmäiseksi valitsin mukaani ISON JUOMAPULLON. Mikään ei ollut suoraan sanottuna helvetistä, kuin se, että jatkuvasti sai nousta täyttämään sitä 2dl vesilasia. Onneksi varastosta löytyi tupperwaren 2l juomapullo, joten eipähän sitä tarvitse täytellä hetkeen. Samaten otan mukaan myös kirjan ja miniläppärin. Miniläppäri ihan sitä varten, että voin tehdä hieman koulujuttuja vauvan tuoksuttelun ja vauvaan tutustumisen ohella. Kirja taas siksi, jos haluaa rentoutua ilman tietotekniikkaa.

Reppuun pakkasin myös kuvasta puuttuvia juttuja. Osa tulee reppuun toki myöhemmin ja osaa en nähnyt tarvetta kuvata. Itselleni en ota vaihtovaatteina kuin alushousut, sillä voin hyvin kotiutua samoissa vaatteissa kuin synnärille mennessä. Myöhemmin pakkaan vielä kameran, puhelimen, puhelimen laturin ja tietenkin neuvolakortin, jota ei sovi unohtaa! Olen vielä kahden vaiheilla otanko kuulokkeet mukaan vai en, ihan vain siksi, että edellisellä kerralla vieruskaverin vauva huusi 24/7, niin saisin edes hetken rentoutua kuunnellen musiikkia. Taidan vielä lisätä myös pieniä naposteluja mukaan, kuten pähkinöitä ja kuivalihaa.

Tällainen on siis minun sairaalakassini sisällöltään. Ehkä tämä antaa jotain vinkkejä odottavia äitejä varten, että mitä sinne voi pakata :) 

2 kommenttia:

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)