tiistai 14. maaliskuuta 2017

Konmaritus - toimiiko se oikeasti?Olin jo pitkään miettinyt tätä tavarapaljoutta mikä meillä vallitsee ja sitä, että tarvitaanko me oikeasti näin paljon kamaa. En ollut vain saanut sitä potkua perseelle mistään. Yhtenä päivänä yksi facebook-kaverini olikin lisännyt minut Konmari suomi -ryhmään. Muiden postauksia lukiessa ja niistä innostuneena päätin, että tämähän voisi olla kokeilun arvoinen juttu! Sain sitten kirjan käsiini käytettynä postikulujen hinnalla ja luinkin sen samalta istumalta läpi. 

Kirja itsessään sisältää muiden ihmisten kokemuksia, pohjautuu japanilaiseen kulttuuriin ja piti sisällään kyllä todellakin järkevää tekstiä. Vaikka monet bloggaajat ja lehdet ovatkin paljastaneet kirjan sisällöstä jotain, kuten sen, että pidä vain tavarat, jotka tuottavat iloa, ei maritukseen oikeasti pääse sisälle, ennen kuin kirjan on lukenut. Kirjan lukeminen ei vie kun pari tuntia elämästäsi ja se fiilis sen jälkeen on sanoin kuvaamaton, kun sinulle aukeaa ihan uusi maailma. Siksi tätä kai sanotaan elämää mullistavaksi taiaksi.

Itse tosiaan aloitin jo marittamaan katsomalla omat vaatteeni läpi, ja vaikka onkin kiellettyä koskea toisen tavaroihin, oli minun pakko katsoa kristianin vanhaksi jääneet vaatteet läpi, koska hän ei itse siihen vielä ole kykeneväinen. Sitä oikeasti kun otti tuntumaa vaatteeseen ja mietti tuottaako se minulle iloa, oli tunne ensimmäisten vaatteiden kohdalla, että voiko tämä toimia, mutta vaate vaatteelta se tunne kaikkosi ja olo alkoi olemaan huomattavasti helpottuneempi kun sai tavaraa pois!

Omia vaatteita lähti uffin laatikkoon jätesäkillinen, vaikka niitä ei ennestäänkään paljoa ollut. Lapsen vaatteita koosta 50cm kokoon 86cm lähti varmaan 8 isoa reiman pussillista eteenpäin ystävälle, ja itsellenikin jäi vielä ihan tarpeeksi tätä tulevaa varten, koska kuitenkin lahjaksi tulee lisää vaatteita hänellekkin. Oli hyvin helpottunut tunne kun sai vaatekomeroon tilaa ja siellä mahtuu nyt jopa kulkemaan!

Kysymykseen toimiiko se oikeasti, voin vastata, että se toimii jos on asennoitunut siihen, että haluaa vähentää tavaran määrää! Minä ainakin edelleen jatkan marittamista, ja seuraavana onkin vuorossa omat kirjani, jotka taidan vain viedä kierrätykseen, jolloin saan ne nopeammin pois nurkista pyörimästä :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)