tiistai 3. toukokuuta 2016

Etäopiskelu kotiäitinäEtäopiskelussa on omat haasteensa toimiessaan samalla kotiäitinä ja kodinhengettärenä. Vuorokauteen ei tahdo mahtua riittävästi tunteja, joten jostain on aina joustettava eri päivinä. Pääasiassa käytän päivittäin kaiken ns. vapaa-aikani opiskeluun, eli opiskelen silloin kun lapsi nukkuu. 


Oikeastaan koko arki- että viikonloppu koostuu lapsen hoidosta, opiskelusta ja kodin ylläpitämisestä. Tähän kun vielä lisää liikunnan ilon, niin päivän tunnit eivät tahdo riittää. Onneksi kodin ylläpitämisessä esim. imuroinnin voi aina siirtää seuraavalle päivälle. Tiskaamisesta en voi joustaa, sillä se on tehtävä joka päivä, sillä emme omista astianpesukonetta. Yllättävän paljon kolme henkisellä perheellä tulee astioita päivän mittaan. 


Ruokaa ei onneksi tarvitse tehdä ihan joka päivä, joka toinenkin riittää meille. Näin aika pojan kanssakaan ei kärsi, kun ajoittaa päivänsä askareet oikein. Aamulla noustaan seitsemältä, jätkä menee nukkumaan kello 11-11.30. Sen jälkeen alkaakin minun oma puolitoistatuntiseni opiskellen. Illalla jätkä menee 19-19.30 nukkumaan, jonka jälkeen alkaa taas opiskeluaikani. Eniten tästä ehkä kärsii parisuhde, mutta ei se ole onneksi kovin vaarallista jättää yhtä iltaa opiskelematta ja katsoa ukon kanssa leffaa. 


Etäopiskelu tosiaankin on mahdollista ja onnistuu, vaikka sinulla olisikin pieni lapsi kotona. Tärkeintä on suunnitella päivä niin, että tiedät milloin voit opiskella. Nopeasti ne kurssit tulee suoritettua loppuun, vaikka viikossa ei olisikaan kuin 10 tuntia opiskeluun. 

Itse pyrin tekemään kaiken perusteellisesti, joten aikaa menee yleensä enemmän kuin kurssille on arvioitu, mutta se ei minua haittaa eikä estele. Toivon suorittavani nämä nettilukio opinnot 3 vuodessa ja saavani myös sen yo-todistuksen. Mikäli nettilukio-opinnot kiinnostavat, niihin voi tutustua täällä.

Opiskeletko itse etänä / teetkö töitä etänä? 

4 kommenttia:

 1. Onpa sulla hienot ja siistit muistiinpanot! Mulla on hepreaa johon mieskin totesi, etten varmaan itsekään ymmärrä myöhemmin kirjoituksiani :D mutta kun hän kyseli, oli mun pakko muistaa mitä olin tarkoittanut, joten ehkä opin samalla... toivotan intoa opiskeluun ja opiskella kannattaa, varsinkin silloin kun se kiinnostaa! Aurinko houkuttelee ulos, mutta voihan ulkonakin lukea ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D ei mun muistiinpanoista yleensä saa kas selvää, mutta päätin nyt panostaa edes johonkin, joten muistiinpanot olivat hyvä vaihtoehto. Kivempi sitten lukea tulevaisuudessa yo -kokeisiin, kun on kivat muistiinpanot! :)

   Poista
 2. Kuulostaapa hektiseltä! Ei sitä paljoa sitä omaa aikaa jää tuonne väliin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei oikein jää.. :D mut tuleepahan tehtyä jotain ns. hyödyllistäkin kotona lapsen kanssa ollessa! :)

   Poista

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)