tiistai 8. syyskuuta 2015

10kk ikää mulla on


Kristianille tuli eilen (7.9) tosiaan jo 10kk mittariin! Justhan mä kannoin ton synnäriltä kotiin.. Vuosi sitten seitsemäs yhdeksättä vietettiin myös mun vauvakutsuja, ja ilman facebookin tänä päivänä -sovellusta en olisi tätäkään muistanut :D Näin se aika vaan vierii ja kohta vietelläänkin jo 1v synttäreitä!


Meillä osataan:
 - Nousta seisomaan tukea vasten
 - Istua
 - Kävellä puita pitkin
 - Sanoa vastaan jos kielletään
 - Avata kaapinovet
 - Kiipeillä äidin ja isin yli tai hoitopöydän alimmaiselle tasolle
 - Kiusata koiraa
 - Syödä nätisti


10kk neuvolassa käytiin viime viikon perjantaina, joka täällä ainakin järjestetään vain jos kyseessä on esikoinen tai seuraillaan pituus/painokäyrää. (Meidän kohdalla tosiaan oli esikoisesta kyse.) Joillakin paikkakunnilla koko 10kk välietapin neuvolaa ei edes järjestetä, koska säästöjä säästöjä. Pojalla oli mittaa 74,8cm ja painoa 9770g, eli vajaa 9,8kg. Pluskäyrillä mennään edelleen ja seuraavan kerran neuvola onkin sitten vasta vuoden ikäisenä ja saadaan taas välissä rokotuksia. 

Suuhygienistillekkin tuli aika tälle kuulle, vaikka mulla oli muistikuva raskausajan suuhygienisti käynniltä, että se tulisi vasta vuoden ikäisenä. No, on siellä suussa nyt ainakin katseltavaakin kun 4 hammasta on jo tullut ja 2 lisää tulon päällä! 

PS. On sitten muuten hyvin haastavaa tämän ikäisen kuvaaminen, sillä se ei pysy YHTÄÄN paikallaan, vaan aina ollaan menossa ja tekemässä. Missä mun vauva on.. :(

2 kommenttia:

  1. Mullakin kohta 9kk ikäinen "vauva". Ei se kyllä enää niin vauvalta vaikuta, kun osaa yhtä sun toista jo. :D Niin ne vaan kasvaa.♥ Meillä oli 8kk neuvola ja seuraava vasta vuoden ikäsenä. Neuvolassa vähän puhuttiin siihen malliin et "jos haluatte niin voidaan laittaa aika 10kk neuvolaan, mutta jos ei teidän mielestä erityistä tarvetta ole, niin seuraava aika ois sitten vuoden ikäsenä". Ymmärsin yskän ja ei sitten otettu 10kk neuvolaa. :D Ja ei nyt erityistä tarvetta kyllä ollukaan, kun kaikki on hyvin. Saahan neuvolaan kuitenkin aina soitella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää kasvaa ihan liian nopeeta..! :D Huomannu myös, että on samanlainen kuin äitinsä, joten tulee olemaan mielenkiintoinen kasvatustyö edessä.

      Poista

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)