maanantai 19. tammikuuta 2015

Must to do -list 2015


Laihtua 30kg. Saada vihdoin tehtyä jotakin näille ylimääräisille kiloille, jotta oma elämänlaatu paranisi, itsetunto kohoisi ja vihdoin voisi sanoa olla tyytyväinen itseensä. Ei haittaa, vaikka kiloja karisisi enemmänkin ja vähän kiinteytyisikin. Tämän johdosta, tässä blogissa tullaan näkemään ainakin kerran kuukaudessa postaus pudotetuista kiloista ja vähentyneistä senteistä.

Käydä Lapissa. Toissa kesänä tuli käytyä lapissa ja haluan sinne uudelleen. Suomi -matkailu on muutenkin lähellä sydäntä, kiitos isän, joka vei meitä pienempänä ympäri suomea kesäisin. Haluan jatkaa tätä perintöä oman lapseni kohdalla, joten kuusamo, täältä tullaan kesällä! Lulukin pääsee mukaan, joten saas nähdä mitä neiti tuumaa poroista.


Nauttia vauva ajasta. Vauva aika on aikaa, joka kuluu huomaamatta hyvin nopeasti ohi. Tämän vuoksi yritän nauttia yhdessä vietetystä ajasta mahdollisimman pitkään ja nähdä kuinka lapsi oppii uutta. 

Pitää kielitaitoa yllä. Mun kielitaito on kokenut kovan kolauksen, kun englantikaan ei tahdo enää sujua. Tähän on nyt tehtävä muutos ja opiskeltava kotona ruotsia, että englantia, jotta kielitaito paranisi tulevaisuuttakin ajatellen. Harmittaa, että kielitaidon ylläpitäminen on jäänyt hyvin vähäiselle, joten on yritettävä muistaa pitää sitä yllä edes kirjoittamalla kerran kuussa englanniksi/ruotsiksi pieni tarina.

Olla sosiaalisempi. Sosiaaliset suhteet ovat jääneet vähemmälle muuton ja lapsen tulon jälkeen, ja tähän haluan tehdä isoimman muutoksen. Pyrin myös olemaan aktiivisempi sosiaalisessa kanssakäymisessä internetin puolella erilaisten some -kanavien kautta, kuten twitter & instagram.

Säästää. Pahan päivän varalle on aina hyvä olla jotain säästössä. Mä olen ollut aina huono säästämään, koska pienenäkin tuli murtauduttua useaan otteeseen säästöpossun kätköihin. Tähän pyrin tekemään muutoksen ja toivottavasti mä saan apua tämän suhteen. Uusi runko kun on ollut haaveissa jo pidemmän aikaa, ja säästäminen siihen olisi pitänyt aloittaa jo aikasemmin, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.


Kokeilla jotain uutta. Haluan rikkoa hieman arkea ja kokeilla jotakin uutta. En vain tiedä vielä mitä haluaisin kokeilla. Se voi kuitenkin olla jokin uusi liikuntamuoto, tutustuminen johonkin työtehtävään, uuden oppimista tai vaikkapa ihan jokin arkinen asia uudella tavalla.

Lukea 1 kirja 1 kuukautta kohden. Rakas harrastus, lukeminen, on jäänyt ihan liian vähäiselle, joten heitän itselleni haasteen lukea tänä vuonna yhden kirjan kuukaudessa. Täytyykin tälle kuukaudelle valita kirja ja aloittaa projekti. Ehkä täällä blogin puolella tullaan sitten näkemään kirja-arvosteluja.

Pitää tärkeimmät ystävyys suhteet yllä. Harmikseni muuton ja vauvan syntymän jälkeen rakkaat ystäväni ovat jääneet hieman taka-alalle. Tähän on tehtävä muutos, ja pyrkiä viettämään heidän kanssa enemmän aikaa vaikka ihan vain lyhyellä kahvi hetkellä tai lounaan merkeissä.

Käydä konserteissa. Siitä alkaa jo olemaan aikaa, kun olen viimeksi käynyt katsomassa jotain esiintyjää. Pakko päästä tänä vuonna edes katsomaan 2 esiintyjää, esiintyivät ne sitten yökerhossa tai jossain isommassa tapahtumassa.Käydä elokuvissa. Elokuvateatterissa käyntikin on ollut hyvin satunnaista, koska paikkakunnalta ei sellaista edes löydy. Olisi mukavaa käydä tänä vuonna edes kerran katsomassa jokin mielenkiintoinen elokuva 2D:nä tai 3D:nä.

Muistaa nauttia. Varmasti jokaisella ihmisellä unohtuu kaiken kiireen keskellä elämästä nauttiminen. Nauttiminen voi olla sitä, että vähäksi aikaa istahtaa hyvän elokuvan ääreen viinilasillinen kourassa ja unohtaa kaiken muun. Pyrin nauttimaan tästä hetkestä ainakin kerran kuukauteen olemalla itsekkäästi vain itseni kanssa. 

Kat von Yvon

2 kommenttia:

  1. Kivoja ja toisaalta myös realistisia tavoitteita! :) Toivottavasti saat näistä ainakin suurimman osan toteutettua. Mulla on ollu tavoitteena melkein joka vuodelle, että haluaisin lähteä kiertämään autolla/asuntoautolla Suomen ympäri, mut se on sit jääny. :( Syy on ollu siinä, et ei oo ollu joko aikaa ku kesät on ollu töissä tai sit ei oo ollu rahaa. :D Viime kesänä taas oli niin hirveä pahoinvointi raskauden takia, ettei oikeen innostanu. Nooh, ehkä vielä joskus. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etköhän sä joku vuosi pääse toteuttammaan tavoitteesi! :) Toivotaan ainakin!

      Poista

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)