maanantai 3. marraskuuta 2014

raskaus on ihanaa aikaa..

Vaikka kuinka päätin pysytellä koko aiheesta poissa blogin osalta, on mun kyllä nyt ihan pakko avautua tästä raskaudesta ja sen ihanuudesta, niin siis mistä ihanuudesta? Monet äidit hehkuttaa kuinka raskaus on ihanaa aikaa ja saa sut hehkumaan. On se kumma, ku mä en ole huomannut tälläistä ilmiötä omalla kohdallani. Naama on joka päivä ku petolinnun perse ja meikkikään ei auta asiaan. Hiukset rasvoittuu liian helposti ja ne ei tunnu kasvavan mihinkään suuntaan. Mihin se mun entinen kaunis ulkomuoto katosi?

Mua suunnattomasti ärsyttää ku ainoat vaatteet jotka sun päällesi mahtuu on lökärit, paidat on piukkoja mahan kohdalta ja yksinkertaisesti niitä äitiysvaatteita ei saa yhdisteltyä millään lailla omantyylisesti eikä edes toistensa kanssa sopimaan millään tavalla. Ja jos löydät nettikaupasta todella kivan äitiysvaatteen, niin senkin hinta on sen mukainen, että se tulee jäämään sinne nettikauppaan. Tiedetään, tälläisellä hetkellisellä asialla on hyvä rahastaa, koska niille on kuitenkin tarvetta. Sama imetysvaatteiden kanssa.

Sitten päästäänkin näistä päällisistä muutoksista näihin fyysisiin kropan muutoksiin. Turvotus, tuo aivan ihana varsinkin loppuraskauden vaiva. Sun jalat muistuttaa ihan mammutin jalkoja, vaaka näyttää monta kiloo enemmän kuin todellisuudessa painaisit ja kenkiä et tahdo saada jalkaasi, jos et lainaa miehesi jalkineita tai käytä crocseja. 

Kasvava maha on aina tiellä, siis oikeasti AINA. Ensimmäisenä sä et näe enään varpaitasi, toisena sä paukautat sen mahas aina ensimmäisenä johonkin ja kolmantena, sä et loppujen lopuksi tahdo mahtua enään kulkemaan juuri mistään. Istuminenkin on yhtä tuskaa, ku et tahdo saada minkäänlaista hyvää asentoa, ku maha joko painaa keuhkoihin tai sitten se tuntuu muutenvain epämukavalta.

Olotilasi on kuin vanhalla mummolla, varsinkin loppuajasta, ku kävelet kuin ankka, et tahdo saada sukkia jalkaasi, lantio ja alaselkä huutaa hoosiannaa ja nukkuminenkin on todella vaikeaa. Vielä kaiken huippu on se, jos sikiö painaa oikein alas lantioon ja puristaa hermoon, saa se jalatkin lähtemään alta. Meinasin myös unohtaa ainaisen kusihädän, sillä hyvä kun saat 15min istahtaa, kun saat taas juosta vessaan päästämään sen yhden ainoan lirun pönttöön. 

Tämän avautumiseni moni äiti-ihminen ihan varmaan laittaa sinne raskaushormoonien piikkiin, mutta kun ei kaikkea voi hormoonien syyksikään laittaa. Ja turha urputtaa, että mitäs tulit raskaaksi. Kyllä tässä ihaniakin asioita on, mutta niistä puhutaan joka tuutissa ja nää "vaivat" jätetään mainitsematta. Ja kyllä, haluan joskus lisää lapsia kun on sen aika. On myös turha pahoittaa mielensä tästä avautumisesta, sillä tämä on minun mielipiteeni, ja mulla on vapaus kirjoittaa mielipiteeni täällä blogin puolella.

Huh, kylläpäs helpotti! Ps. Ei tarvitse ihmetellä yhtään, miksi täällä blogin puolella ei ole tahtonut näkyä asukuvia tai mun pärstäkuvia vähään aikaan. Ehkä tämä postaus avasi hieman asiaa..

7 kommenttia:

 1. Niin totta!! Varsinki toi vessarumba, just ku löytää edes vähän mieluttavan asennon ni tadaa ja vessa kutsuu :D ja ainaki kuvat mitä susta oon nyt nähny, niin oot todella kaunis! Mut muistan liianki hyvin, ettei Se kyllä itestä siltä tunnu, kaukana siitä :D mut hyvä kirjoitus, pusuja Mau! <3 Sanna

  VastaaPoista
 2. mulla ei oo pahaa sanottavaa raskausajasta. ei ollut pahoinvointia yhtää. eikä turvitustakaan kuin vain hiukan sormissa. viimeisenä kuukautena oli muutamana iltana närästystä. että voin sanoa olen päässyt vähällä. onneksi.
  mut tsemppiä sulle loppumetreille. kyllä se kohta syntyy ja unohtuu kaikki ikävä olotila.

  VastaaPoista
 3. Halpoja ja hyviä äitiysvaatteita löytyy kirppareilta varmasti, koska ihmiset haluaa päästä niistä eroon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti, mutta mä en oo törmänny tän paikkakunnan kirppareilla yhteenkään raskausvaatteeseen.. Onneks silti on ollu ihmisiä, jotka on suotunut lainaamaan mulle joitakin vaatekappaleita.

   Poista
 4. Haha, onneks itsellä ei ole ollut mitään vaivoja :D Tunnen hehkuvani raskausaikana! Mama tregginssit H&M on aivan mahtavat housut. Voin suositella. Joustavat topit ja siihen neule päälle niin avot! Itse en juurikaan lökäreitä ole käyttänyt. Toisaalta vatsakaan ei ole suuri vaikka viimisiä viedään ;)

  VastaaPoista

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)