tiistai 22. toukokuuta 2018

Vauvavuosi on nyt ohiVihdoin se kauan odottamani vauvavuosi on ohi, ja neiti on jo taapero! Heh, olen varmaan ainoa äiti, joka vain odottaa, että lapset kasvaa ja ovat itsenäisempiä. Toki, elämä helpottui kyllä kerta heitolla, kun neiti siinä 11kk iässä lähti kävelemään, ei ollut kitinää, eikä harmitusta, kun ei pääse haluamaansa kohteeseen tarpeeksi nopeasti, olivathan polvetkin kovilla konttaamisen kanssa. 

Viime torstaina käytiinkin jo 1v neuvolassa hakemassa rokotteita ja mittoja. Neiti on kyllä melko mini, pituutta 74,2cm ja painoa 8460g. Selkeästi isänsä puolelle tullut, kun on niin siro. Rokotuksista nousi vain pieni kuume illalle ja vähän on nenä vuotanut, mutta ei mitään sen kummempaa onneksi!

Täti kirjoittikin korttiin näin: "Touhukas tyttö. Sirona kasvaa tasaisesti omilla käyrillä. Iho hyvä. Aukile pieni. Vatsa toimii. Sai yhdistelmä- ja MPR-rokotteet. Hampaita tulee lisää. Ruoka maistuu, tav. maito käytössä. Nukkumiset ok. Kävelee hienosti. Äiti-sanaa tapailee."

Mitä jäi käteen vauvavuodesta? Helppo lapsi, jolla on täysin kaksosen mieli. Vauvavuosi oli itselleni henkisesti raskasta, koska se lapsi on kuitenkin niin avuton ja siinä joutuu olemaan niin paljon kiinni. Vaikkakin lapsi itsessään oli helppo, ei valvottanut ja söi hyvin, kävi se kuitenkin henkisen puolen päälle. Nyt helpottaa, kun ei tarvitse miettiä ruokien suhteen juurikaan mitään, hän kävelee eli pääsee liikkumaan eteenpäin ja tykkää leikkiä isoveljensä kanssa mielellään. Joten jälleen on äidillä helpompaa tehdä kotitöitä, kun toinen ei ole niin kiinni ja avuntarpeessa. Kaksi vauva vuotta takana, toivottavasti ei yhtäkään enää edessä. 

Miten te olette kokeneet vauvavuoden? Raskaana vai helppona? 

2 kommenttia:

  1. Ihana pikkuinen! Kyllä, koin vauvavuoden raskaana. Toisen lapsen kohdalla jo tiesin että tämä elämäntilanne, jossa olen jatkuvasti pienessä kiinni, tulee loppumaan, mutta esikoisen kanssa varsinkin oli niitä ikuisuudelta tuntuvia päiviä. Taaperot ja isommat lapset on niin kivoja kun voi jutella ja touhuta ihan eri tavalla yhdessä. Toki sitten tulee niitä uhmahetkiä, jotka tuo oman haasteensa. 😁

    VastaaPoista

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)