tiistai 29. toukokuuta 2018

Luulin minussa olevan vikaa, olin väärässä.


Mulla on ollut unelma. Mulla on tälläkin hetkellä unelma. Unelmat ovat kuitenkin tulleet ja menneet. Mulla on myös ollut tavoitteita, välitavoitteita ja mulla on myös edelleen tavoite. Silti kuitenkin ensimmäisen etapin saavutettuani, mielenkiintoni ja innostukseni lopahtaa. Unelmat vaihtuu ja tavoitteet vaihtuu. Tajusin uusimman cosmopolitanin luettuani, että mistä on kyse! Lehdessä oli artikkeli ”Löydä kaikki unelmasi”, jossa kerrotaan multipotentiaalisesta henkilöstä.

Kuvan © Pixabay

Kun luin artikkelin, kaikki karvani nousivat pystyyn. Artikkeli kertoi ihan minusta! Minä kun innostun hyvin nopeasti, motivaatio on korkealla ja opin ripeästi. Kuitenkin jonkin ajan kuluttua innostuksesta, motivaatio katoaa ja tekeminen tuntuu jotenkin liian tylsältä. Selkeästi seuraan kaavaa, innostun, mutta kun tietty taso on saavutettu, tunnen tyhjyyttä ja kyllästyn.

Luulin olevani yksin asian kanssa, ja luulin olevani vain laiskapaska, joka ei saa koskaan aikaiseksi mitään, vaan ajelehdin vain valtameressä. Tunnen myös riittämättömyyttä, koska kesken on monta erilaista projektia, ja mistään en saa kiinni. On se kiva tietää, että tälle on oikeasti nimitys ja sitä on olemassa! Mukava tietää myös, että kohtalotovereita on tuolla jossain.

Kuvan © Pixabay

Siksi en ole koskaan valmistunut, siksi bloggaamiseni on vaihtelevaa, siksi opiskelumotivaationi on vaihtelevaa, välillä on kausia kun mikään ei innosta ja välillä kausia, että kaikki on ihanaa ja kivaa. Olen nyt tyytyväinen, koska tiedän mistä se johtuu! Nyt vain on jatkettava asenteella, että on ihan OK, että kaikkea ei saa maaliin asti ja että projekteja on samaan aikaan miljoona.

Oletko huomannut itsessäsi olevan multipotentiaalia? Jos olet lukenut kyseisen artikkelin, mitä ajatuksia se sinussa herätti?

5 kommenttia:

 1. En ikävä kyllä ole lukenut cosmopolitanin artikkelia aiheesta, mutta tunnistan itsessäni olevan multipotentiaalia. En ollut kyllä tietoinen, että sille on jokin nimityskin! Aloitan täysillä tekemään kaikkea mihin ryhdyn, olen liian kunnianhimoisella asenteella liikkeellä ja lopulta kyllästyn kun lähdin liikkeelle liian korkealla tavoitteella. Näin mulle käy hyvin usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla etten ole ainut. Suosittelen kyllä lukemaan artikkelin, oli hyvin avartava!

   Poista
 2. Luin just 3 päivää sitten kyseisen artikkelin ja just googletin sanaa ja eksyin tänne sun blogiin�� ihan dama mulla! Innostun ihan valtavasti kaikesta uudesta heti ja monta rautaa tulessa ja sitten kyllästyn ja into loppuu ihan yhtä nopeasti. Mua helpotti myös todella paljon että tällekin on olemassa joku nimitys!

  VastaaPoista
 3. Oli jotenkin huojentavaa kuulla, että en ole yksin tällainen multipotentiaali. Kuulosti niin tutulta. Minulla on monta tutkintoa ja olen toiminut erimtehtävissä. Nyt olen projektityössä. Se sopii parhaiten. Ainut mikä vähän huolestuttaa, on pätkätyö, eilä tiedä onko seuraavaa projektia tulossa.

  VastaaPoista
 4. Ohhoh, tää kyllä iski ja kovaa. En ole aiemmin kuullut tästä nimityksestä, mutta olen ehdottomasti multipotentiaali. Täytyykin tutkia asiaa hieman lisää ja ehkä lukea tuo Cosmonkin artikkeli :D

  VastaaPoista

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)