keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Aasialaistyylistä kastiketta suomalaisella twistillä, kukkakaali"riisi" pedillä.Kehittelin tämän ruoan, kun alkoi tekemään mieli aasialaisia makuja. Mietin, miten voisin toteuttaa kastikkeen ilman soijaa, ja tehdä katikkeesta niin sanotusti rasvaisemman ja kermaisemman. Tässä on lopputulos, joka maistuu varmasti kenelle tahansa!

Tarvitset:
paketin kinkkusuikaleita
2dl smetanaa
1dl kermaa
1tl Panang Currytahnaa
mausteita (intialainen mausteseos, cajunmausteseos, paprikamauste, currymauste, korianteri, suola ja valkopippuri)
ripaus koskenlaskijaa

Paista kinkkusuikaleet voissa tai öljyssä, lisäten ensin pannulle mausteet, kuivamausteet ja tahna, sitten maustamattomat kinkkusuikaleet. Ruskista kinkkusuikaleet mausteessa, ja lisää sen jälkeen purkki smetanaa ja loraus kermaa. Murustele koskenlaskija kastikkeen sekaan ja sekoittele. Anna vähän aikaa kiehahtaa ja ota kastike pois liedeltä. Nauti riisin tai kukkakaaliriisin kera!

Kukkakaaliriisi taas valmistuu yksinkertaisimmillaan niin, että kukkakaali raastetaan. Sen jälkeen olen sen höyryttänyt MicroCook kannussa mikrossa 5min, ja se on valmista! Hoituu siis siellä samalla kun teen kastiketta. Riisin voi myös vaikka paistaa voissa pannulla, mutta omaan suuhun tulee parhaimman makuista höyryttämällä.

Näin pystyy syömään koko perhe, muut tavallisella riisillä ja itse omalla riisillä. Hyvin helppoa ruoanlaittoa, jos elämäntapanaan erilainen ruokavalio!
Mitä erikoisempaa te olette valmistaneet viimeksi? Mistä ruokakulttuurista saat parhaiten vaikutteita? Näkyykö teillä erikoisruokavalio paljon ruokaa tehdessänne?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)