sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Läski äiti treenaa osa 1Mun piti alun perin tehdä tästä videoprojekti. Kuvasinkin videoita pitkin päivää, kertoen, kuinka tämä on elämäni ensimmäinen päivä. Kun tuli videoiden muokkauksen aika, en vain pystynyt siihen. En pystynyt katsomaan omia videoitani, koska koin myötähäpeää. Minä, jolla on aina ollut hyvä itsetunto, en vain yksinkertaisesti pystynyt siihen. Tämä vuosi onkin tainnut alkaa niin sanotusti väärällä jalalla, sillä itsetuntoni ei ole todellakaan samalla tasolla millä ennen.

Videobloggaaminen ei tuottanut tulosta, joten päädyin tekemään tämän projektin ihan vain kirjoittamalla. Muutenkin tämä kirjoittaminen tuntuu tällä hetkellä paremmalta ratkaisulta, juuri oman itseinhon takia, koska en ole tällä hetkellä ihan tyytyväinen ulkonäkööni. Tosin, ehkä juuri tämä on se avain, joka saa minut jaksamaan ja haluamaan muutosta. Myös projektin tuominen julkiseksi edesauttaa sitä, että pysyn päätöksessäni tehdä muutoksen ulkonäkööni.

Aloitin siis yksinkertaisesti laihdutusprojektin ruokavalioni tueksi. Niin monta kertaa hyppinyt edes takaisin vähähiilihydraattisen ja normaalin ruokavalion välillä (tai mikä onkaan normaalia), että nyt riittää. Ainakin kropalleni. Pelkkä ketoosi ei saa rasvakerroksiani katoamaan, joten oli pakko tehdä jotain.

Tuumasta toimeen, joten aloitin tekemään bikini body mommy -haastetta, jota olenkin muutaman kerran tässä blogissa mainostanutkin. Kyseessähän on siis amerikkalaisen naisen tekemä treenihaaste, jossa treenataan 90 päivää, ja joka on tarkoitettu juuri äideille, vielä nimenomaan juuri synnyttäneille äideille, jotka haluavat takaisin bikini kuntoon. Noh, minähän en ole ollut juuri koskaan bikini kunnossa, mutta tämä on juuri kivaa treeniä ja itsensä haastamista. Näitä treenejähän löytyy siis monta erilaista, mutta linkkaan tähän alas versio vitosen, jota lähdin nyt itsekin suorittamaan. Tykkäsin kyllä aikanaan siitä nelosesta enemmän, mutta mennään nyt ensin tällä ja katsotaan sitten uudestaan!
Olen myös lähtenyt aina tekemään sen pienen lenkin kun J on tullut töistä, jotta saan aikaa yksin tai oikeastaan yhteistä aikaa kaksin koiran kanssa. Välillä on myös lähdetty lasten kanssa, mutta taaperon kanssa se on melko aikaa vievää ja hidasta, koska onhan hänen aivan pakko kävellä, vaikka potkupyörällä pääsisi nopeammin. Olenkin sitten nämä lenkit hyötykäyttänyt siihen, että olen tehnyt vaunujen kanssa joitakin liikkeitä sen aikaa, kun olen odotellut hitaasti tarpovaa taaperoa.

Tänään kuitenkin pääsin lähtemään Jessikan ja koirien kanssa lenkille ilman Kristiania, joten vedettiinkin sitten normaalia pidempi lenkki. Treenistä olikin lepopäivä. On tuo Sport Tracker vain loistava sovellus puhelimeen! Nämä postauksen kuvat ovatkin muuten tältä päivältä.

Ja koska teen tästä nyt julkisen projektin, pitäähän tähän pistää hieman mittoja, jotka otin aloituspäivänä, eli tämän viikon maanantaina. Seuraavat mitat otan aina kun vastaan tulee haasteessa Fit Test, ja seuraavan vuoro onkin sitten viikon päästä maanantaina! En malta odottaa. Tässä kuitenkin aloituskokoonpano:
Paino oli 103,1kg. Ennen raskautta painoin sellaisen 98kg, eli jotakin jäi vyötärölle, mutta ei ole tässä melkein vuoden aikana lähtenyt poiskaan. Jos nyt olisi sen aika! Mennään sitten ympärysmittoihin, kädenympärys oli 42cm, eli allia löytyy. Reidenympärys 66cm, lantionympärys (navan kohdalta) 131cm,  Rinnanympärys 116cm ja vyötärönympärys, kapeimmasta kohdasta, 110cm. Näistä mitoista lähdetään liikkeelle tähän projektiin.


Oletko tekemässä elämäntapamuutosta? Minkälaista? Oletko päättänyt laihtua? Onko tullut tuloksia, jos sinulla on jo projekti aluillaan?

16 kommenttia:

 1. Tsempit! Itsellä raskauskilojen tiputus menossa. Hyvin oon saanut kiloja tippumaan, mutta vielä jonkun verran jäljellä. Pääsiäisen jälkeen jatkuu taas homma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tsemppiä sullekkin kilojen karistamiseen! :) Kiva juttu, että niitä on jo tippunut matkan varrelle.

   Poista
 2. Tsemppiä prokkikseen ja iso peukku Sport trackerille, se on hieno suomalainen sovellus!

  VastaaPoista
 3. Mulla on yhä ylimääräisiä kiloja raskauden jäljiltä. Eniten ärsyttää se, että kehonkoostumus on muuttunut paljon huonompaan suuntaan. Toivon, että pienillä muutoksilla painoni pikkuhiljaa tipppuisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti se lähtee tippumaan kun tekee vähän muutoksia elämäntapoihin :) Tsemppiä!

   Poista
 4. Tsemppiä! :) Raskauskilot on karisseet jo, mutta terveellinen ruokavalio ja liikunta on silti osa arkea. Nyt viime viikkoina oon alkanut siirtymään vaunulenkeistä taas juoksuun, ja voi että mulla on ollut sitä ikävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun olet päässyt jo mieluisan harrastuksesi pariin! Mä haluaisin joskus harrastaa jotain kamppailulajia, jos sitten kun kilot karisee :)

   Poista
 5. Tämä on itsellekin melko ajankohtainen aihe tässä pikkuhiljaa, koska olisi kieltämättä mukava saada noita raskauskiloja pois. Noin puolet lähti ensimmäisen viikon aikana, mutta sen jälkeen tyssäsi - olisi kiva mahtua vielä noihin vanhoihin vaatteisiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se siitä, pienillä muutoksilla lähtee liikkeelle! :) Tsemppiä!

   Poista
 6. Hurjasti tsemppiä projektiin! :) Itse tahtoisin kiinteytyä ja saada lihasta, mutta sen aika on joskus kun elämä noin muuten käy helpottamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä, sulla on koko elämä aikaa tehdä muutos silloin kun itsestäsi tuntuu parhaimmalta :)

   Poista
 7. Superisti tsemppiä projektiin! <3 itse kasvattelen vielä motivaatiota vaikka oishan tuossa kilo tai pari ;)

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä projektiin! Mullakin ollut jo pidemmän aikaa tarkoitus aloittaa jonkinlainen kunto-/laihdutusprojekti, koska oma peilikuva ällöttää enkä tunne vartaloani enää omakseni. Jotenkin vaan väsymys saa syömään enemmän eikä laihdutuksesta tule mitään. Jospa tuo auringonpaiste toisi lisää potkua minuunkin.

  Ja kiitos vinkistä, laitankin ylös nuo mommy workoutit, koska on juurikin youtubesta ollut tarkoitus etsiä jotain jumppia.

  VastaaPoista

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)