lauantai 24. maaliskuuta 2018

Jessika 10kk


Jessika täytti tosiaan toissapäivänä 10kk. Kohta juhlitaankin tämän kuopuksemme 1v synttäreitä! (Suunnittelut jo kovasti käynnissä!) Rupesin tässä miettimään, että enkö kirjoittanutkin Kristianista aikanaan myös 10kk postauksen, ja kyllä vain olin kirjoittanut. Sen pääsee lukemaan tästä. Luulin, että meidän neiti menee kehityksessä hieman edellä kuin veljensä, mutta aika samalla lailla ne ovat kehittyneet. Meillähän ei siis ole ollut 10kk neuvolaa, kun kyse on toisesta lapsesta, joten mitään mittoja ei ole antaa. Seuraava neuvola onkin vasta toukokuulla 1v neuvolan merkeissä.

Mitä meillä osataan?:
- Seisoa tukea vasten.
- Mennä lujaa kävelykärryllä.
- Otetaan pari askelta ilman tukea.
- Kävellään puita pitkin lujaa.
- Osataan sanoa äiti- eli ätätä-äititit äänne.
- Avata laatikkoja ja kaapinovia
- Mönkiä yli esteiden
- Olla velttoja kun haalari puetaan päälle (huomaa kuva :D).
- Kiukutella, varsinkin jos isoveli on ilkeä.
- Riisua housut.
- Syödä itse tuttipullosta.
- Pitää eläimiä hyvänä.

Neidiltä löytyy myöskin nyt tällä hetkellä suusta 5 hammasta, kolme alhaalta ja kaksi ylhäältä. Ylhäälle näkyy jo kahden hampaan päät, joten lisää on pian tulossa. Tässä huomaa taas eron veljeensä, jolla oli 4 hammasta tässä iässä. Eli, kyllä ne lapset kehittyy ja kasvaa ihan omaan tahtiinsa. Vielä ei ole suuhygienistille aikaa tullut, joten ne eivät ilmeisesti enää niin kiirehdi näiden kanssa kuin kristianin aikaan. Eiköhän se sieltä pian postilaatikkoon kolahda.
Mitä teillä osataan 10kk iässä? Oletteko huomanneet paljon lapsilla eroja sisaruksien välillä kasvussa ja kehityksessä?


2 kommenttia:

  1. Lapset kyllä kehittyy niin eri tahtiin, meidän pojalle tuli hampaita 5kk iässä ja tyttö oli yli vuoden ennenkuin ensimmäinen hammas tuli läpi :) Toinen on todella omatoiminen jo alle 2 vuotiaana ja toinen oli reilusti yli kolme kun alkoi tekemään juttuja itse. Ja muuten ihana toi haalari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivasti eroja! :D Ja mäkin tykkään tästä haalarista, oli ihan pakko saada se kun bongasin myynnistä <3

      Poista

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)