tiistai 1. elokuuta 2017

Tuleeko meille lisää lapsia?

Suora vastaus kysymykseen on, että meille ei tule enempää lapsia. Lapset on kyllä kivoja, mutta mun pää ei kestä enää yhtäkään raskautta ja näissä kahdessa on ihan tarpeeksi tekemistä ja kasvatustyötä tehtävänä. Haluan muutenkin keskittyä vain itseeni, laihtumiseen ja tulevaisuuteeni, että opiskeluun. Tähän yhtälöön ei todellakaan kuulu enempää lapsia.Nyt varmasti herää kysymys, et miksi edes lisää lapsia, kun olet kuitenkin saanut jo molemmat sukupuolet. Tätä meinaan kuulee vanhemmilta ihmisiltä usein. Vaikka nuorimmainen olisi ollut poika tai molemmat tyttöjä, olisi lapsimääräni silti jäänyt kahteen lapseen. Monesti kun nämä pelkkiä poikia omaavat ja tyttöjä omaavat kuulevat näitä, et kai te vielä teette, että saatte sen tytön/pojan jatkoksi. Todella tyhmiä tällaiset heitot ihan kenelle vain, sillä se on jokaisen päätettävissä paljon tekee lapsia vai tekeekö ollenkaan.

Tästä päästäänkin ehkäisyasioihin. Suoraan sanottuna, rakastan seksiä, ihan kaikkea siis seksissä. Ja en todellakaan halua enää raskaaksi. Tämä on todella huono yhtälö, jos mielii harrastaa rakastamaansa asiaa sen pelon toivossa. Jälkitarkastukseen mentäessä mielessäni pyöri vain kuparikierukka tai sterilisaatio (joka ei nykyään ole edes se 100%:sti toimivin ehkäisymuoto).Jälkitarkastuksessa tuli puheeksi tosiaankin ehkäisy, ja mä oon ollut aina hormoonittoman ehkäisyn kannattaja, joten siksi mielessä oli kuparikierukka. Kuitenkin konsultoidessani lääkäriä, kuulin uudesta n. 4 kuukautta markkinoilla olleesta Kyleena nimisesta kierukasta. Tämä on siis kaikista matalahormoonisin kierukka, joka on markkinoilla ja suomalaisten keksimä. Päädyin lopulta ottamaan kyleenan, koska täällä kankaanpäässä kunta tarjoaa ensimmäisen kierukan ilmaiseksi. Siis ilmainen ehkäisy viideksi vuodeksi ihan mahtavaa!

Kyleena sopii myös ei synnyttäneille naisille pienen kokonsa ansiosta. Omalla kohdalla näin kaksi synnyttäneenä laitto ei tuntunut miltään. Laiton aikana lääkäri sanoi, että nyt voi vähän nipistää kun otti kohdunkaulasta kiinni, mutta en tuntenut mitään. Tätä laittoa voi verrata ehkä parhaiten papa -kokeen ottamiseen, niin yksinkertainen ja helppo toimenpide se on.Vaikka on kulunut nyt vähän aikaa laitosta, en voi kun suositella kyseistä hormoonikierukkaa! Seksin suhteen ei mitään ongelmia, ei oo ollu mitään mielialojen vaihtelua (kuten minipillereistä) ja sitä ei edes huomaa millään tapaa! Ja ei tarvitse järkeillä pillereiden ottamista, eikä mitään, koska se vaikuttaa paikallisesti. Suosittelen siis jokaista, joka ei lapsia halua enempää tai ollenkaan, kokeilemaan tätä vaihtoehtoa ehkäisynä! Ja monessa kunnassa sen saa ilmaiseksi, jos kyseessä on ensimmäinen kierukka.


Mikä ehkäisy sinulla on käytössä? / Haluatko lapsia lisää tai ollenkaan?

1 kommentti:

  1. Minulle laitettiin Jaydess-kierukka, joka on vähähormonisin vaihtoehto, tosin se kestää vaan sen 3 vuotta. Vaikka mulle sanottiin, ettei sen pitäis mitenkään vaikuttaa mielialoihin tai aiheuttaa muita sivuvaikutuksia (paitsi normaalit vaikutukset kuukautisiin), sain aika voimakkaitakin sivuoireita, lisäksi monta vuotta poissaollut ihottuma palasi, hiuksia irtosi ja kaiken päälle nestettä kertyi kehoon yli 5 kiloa. Synnyttämättömänä asennus tehtiin puudutuksessa. Puudutuksen loputtua järkyttävät kivut alkoivat ja kolme viikkoa niitä kestin putkeen, kunnes poistatin koko kierukan. Noi on vaan tosi yksilöllisiä, että sopiiko vai ei. Tiedän myös sellaisia, joille kierukka on ensimmäisellä kerralla sopinut täydellisesti, mut sit esim. raskauden jälkeen kun on toisen kerran laitettu, niin ei oo enää ollenkaan sopinu.

    VastaaPoista

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)