keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

14 vinkkiä säästää rahaa

Tässä 13 hyvää vinkkiä rahan säästämiseen ja kulutustottumuksien muuttamiseen!

Kirjanpito.
Kirjaa tulosi ja menosi. Tää on yksinkertaisin tapa seurata kulutustottumuksia ja muuttaa omaa kuluttamistaan karsimalla turhat menot. Mieti tarvitsetko todellakin juuri nyt sen himoitsemasi kalliin paidan vai laitatko mieluiten rahan säästöön pahan päivän varalle. Kaikkea ei tarvitse saada heti, odota, että tuote halpenee ja osta vasta sitten. Näin säästät jo pitkän pennin.

Kaksi tiliä.
Tämä on hyvinkin kätevä tapa tallettaa säästöjään. Toinen tili toimii kulutustilinä ja toinen tili on se, jonne voit siirtää säästösi kuukauden lopussa ennen seuraavan tilin tuloa tai laittaa aina tietyn summan rahaa kuukaudessa säästöön.


Laita joka kuukausi könttäsumma säästöön.
Kuten jo tuli ilmi, on hyvä laittaa tietty summa rahaa säästöön tuloistaan. Se voi olla vaikka ihan vain 20€, sillä sekin kerrottuna 12 on jo paljon rahaa! Ja kuten roope ankka tapaa sanoa, penni on miljoonan alku.

Tee säästämisestä kilpailu.
Tekemällä säästämisestä kilpailun sukulaisen, ystävän tai tuttavan kanssa saat rutkasti enemmän motivaatiota säästämiseen. Voitte vaikka valita tietyn summan, ja se joka sen nopeiten säästää saa palkinnon! Palkinto voi olla vaikka toisen tai muiden tarjoama brunssi tai lounas hyvässä ravintolassa kiitokseksi tuesta säästämisen tiellä tai ihan vaan joku itse tehty pokaali.

Osta vain sitä mitä tarvitset.
Melko nopeasti kun on ostanut tavaran, huomaa kotona, että en taidakkaan tarvita välttämättä tätä. Joten osta vain ne joita oikeasti tarvitset. Jätä kauppaan ne tuotteet, joita et käytä kuukausittain. Turha ostaa tuotteita, joita käytät kerran kahdessa kuukaudessa tai kerran, ja heität pois.

Vältä alemyyntejä.
Yleensä alemyynneissä tulee tuhlattua ihan liikaa rahaa, koska ostat yli tarpeesi. Vältä siis alemyyntejä, jos siellä ei ole juuri sattumalta se haluamasi tuote. Tässä pitää muistaa, että ostaa vain sen tarvitsemansa tuotteen, eikä mitään muuta.

Suunnittele ostoksesi.
Oli kyse ruokatavaroista tai jostain muusta, suunnittele valmiiksi mitä ostat. Esimerkiksi tee kauppalista etukäteen ja pysy kauppalistassasi. Tulee ostettua paljon vähemmän herkkuja tai kauppalistan ulkopuolelta tuotteita. ÄLÄKÄ MENE NÄLKÄISENÄ KAUPPAAN. Se aiheuttaa kummasti turhia ostoksia.Osta viikon ruoat kerralla.
Viikon ruokaostokset on hyvä tehdä kerralla. Ja kun olet noudattanut edellistä neuvoa, se on vielä helpompaa. Suunnittele siis viikoksi menu, kirjoita se ylös ja osta ne kaupasta. Näin rahaa ei kulu turhiin ostoksiin eikä ruokaa lennä roskiin. Samalla säästät aikaa, kun joka päivä ei kaupassa tarvitse juosta.

Pakastevihannekset.
Kotimaiset pakastevihannekset ovat ihan yhtä hyviä käytettäväksi kuin tuoreet. Näitä on hyvä olla muutenkin pakkasessa pahan päivän varalle. Pakastepinaatti on yksi hyvä tuote pakkaseen, koska se kuutio on helppo heittää pannulle kaiken muun sekaan.

Käytä hyväksesi tarjouksia.
Selaa kauppojen mainoksia ja juokse tarjousten perässä. Vertaa myös samalla kauppojen hintoja eri tuotteiden välillä. Osta tuotteita punaisella lapulla pakkaseen. Näin tekee ison säästön varsinkin ruoka ostoksissa.Tee itse omat evääsi.
Työpaikalle kannattaa itse suunnitella omat eväät. Tulee melko kalliiksi käydä syömässä ulkona tai ostaa kaupasta se valmissalaatti lounaalle. Kun olet jo edellisenä ehtoona tehnyt seuraavan päivän työpaikkalounaan jääkaappiin ja otat sen aamulla mukaan, teet ison säästön lompakkoosi.

Tee itse.
Oli kyseessä mitä tahansa, kokeile tehdä itse! Itse tehtynä tulee tunneside tuotteeseen ja se on mielenkiintoista ja rentouttavaa puuhaa aivoille. Samalla saa olla ylpeä itsestään kun saa jotain aikaiseksi.

Kierrätä.
Tee itse kierrättäen vaikka ja mitä! Pinterest on täynnä diy ohjeita. Toisen roska on toisen aarre. Suosi myös kirpputoreja, sieltä saa hyviä vaatteita pilkkahintaan ja ne on juuri sopivan tuntuisia päällä, kun niitä on jo käytetty! Säästät samalla luontoa kierrättämällä ja näin teet hyvää!

Ja lopuksi, muista myös palkita itsesi! Se motivoi säästämään lisää!


Miten sinä olet onnistunut säästämään?

9 kommenttia:

 1. Tosi hyviä vinkkejä! Itse olen aina ollut säästäväinen ja suurinta osaa näistä noudatankin - toimivimmiksi omalla kohdallani olen huomannut kirjanpidon (ei tule ostettua turhia juttuja, kun tietää, että sen joutuu kirjoittamaan ylös :D) ja kahden tilin omistamisen. "Säästö"tilille on helppo nakata rahaa siltä varsinaiselta käyttötililtä ja kun se raha on siellä piilossa, sen käyttämisen kynnys kasvaa.

  http://fiiaelina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Hyviä vinkkejä!! Etenkin tuon kirppiksen olen kokenut hyväksi, koska siellä saa tosi helposti sellasesta tavarasta rahaa, jota ei itse ole käyttänyt piiitkään aikaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppikset on kyl parhautta! Ja sit siel tekee just helposti kivoja löytöjäki edullisesti :)

   Poista
 3. Hyviä vinkkejä. Suosittelen myös käteisen käyttöä, 50€ setelistä luopuminen kirpasee enemmän ku saman summan vingutus kortilla. Pyrin maksamaan setelirahalla ja laitan kolikot säästöön lippaaseen. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käteinen on kyllä hyvä, koska tosiaan sillä maksamalla tulee enemmän tunnon tuskia kuin kortilla maksamisella :)

   Poista
 4. Hyviä vinkkejä!! :) Mä itse säästän siten, etten koskaan osta muovipusseja ruokakaupasta. Käytän kangaskasseja, reppua tai esimerkiksi vaatekaupasta saatuja ilmaisia muovipusseja uudelleen! :)

  https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)