tiistai 23. toukokuuta 2017

Yliaikaiskontrollista synnytyssaliin.

Maanantaina 22.05 kello 9.30 oli varattuna minulle yliaikaiskontrolliaika äitiyspoliklinikalle. Rutiini toimenpiteenä tosiaan ultrattiin ja tehtiin sisätutkimus. Ultrassa tehtiin painoarvio, joka oli noin 3,7kg ja huomattiin, että lapsivettä oli hyvin niukasti ja sekin pussi oli täynnä napanuoraa. Sisätutkimuksessa oli kohdunsuu jo 3-4cm auki ja kanavaa jäljellä n. sentti. Sieltä sitten yhdessä lääkärin kanssa oltiin sitä mieltä, että käynnistykseen mennään ja olinkin siihen jo varautunut etukäteen ottamalla synnärikassin mukaan.


Päästiin synnytyssaliin pienen odottelun jälkeen, jossa ensimmäiseksi minulta puhkaistiin kalvot, jotta omat supistukset alkaisivat. Kalvojen puhkaisusta huolimatta lapsivettä ei valunut yhtään, koska lapsen pää oli niin alhaalla ja tiellä jo, että se vähäinen vesi ei päässyt valumaan ohi. Kalvot puhkastiin noin kello 10.45, jonka jälkeen tuli muutama napakka supistus tunnin aikana noin 10 minuutin välein. Tämän jälkeen vauhditettiin jo hieman supistuksia ja niiden kipuja oksotosiinitipalla kello 11.45, jota sain n. 24ml suoraan suoneen. Supistukset alkoivatkin tuntumaan melkein heti kipeimmiltä ja sain aluksi panadolin ja ilokaasun käyttööni. Jonkin ajan kuluttua ne eivät kuitenkaan enää helpottaneet ja olinkin jo 6cm auki. Päätettiin kätilön kanssa yhteistuumin kokeilla kohdunkaulan puudutetta, koska se on ollut uudelleen synnyttäjälle hyvä kombo ilokaasun kanssa. Sain puudutteen ja olinkin jo 7cm auki. Ei mennyt tästä enää kauaa kun alkoi tehdä mieli ponnistaa. Ponnistusvaihe kesti kokonaiset 5 minuuttia ja meidän tyttäremme oli maailmassa kello 13.52. Eli käynnistetty synnytykseni kesti vajaa 3 tuntia, eikä tuntunut missään!


Sieltä syntyi siis 3780g puhdasta rakkautta, jolla oli pituutta 49cm ja päännympärys 36cm. <3

2 kommenttia:

  1. Onnittelut pienestä rinsessa nyytistä. Kiva lukea postausta ja huomata, että asut vain puolentunnin ajomatkan päässä meistä! 👍
    Jään siis seurailemaan blogia ja tervetuloa vastavierailulle! 😊

    VastaaPoista

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)