maanantai 19. lokakuuta 2015

Resepti: Suussa sulavaa uunilohta perheen pienimmällekkin!

Tarvitset seuraavat raaka-aineet:
(Kalaa oli n.1,7kg, joten siksi kaksi purkkia. Pienemmille kaloille riittää yksi.)
Kalan pintaan tehdään muutama viilto, ja tilli ripotellaan kalan päälle. Itse laitan kalan nahkoineen uuniin, koska liha irtoaa nahkasta paremmin kun kala on kypsynyt. Ei mene ns. hukkaan lihaa, jos sitä nahkaa yrittää huonoilla taidoilla peraata irti.
francet astiaan ja sekaan n. 3tl sitruunapippuria. Sekoitetaan ja levitetään kalan päälle kauttaaltaan. Sen jälkeen uuniin 200 asteeseen 20-30min, riippuen koosta. Tämä oli 30min.

Kalan voi nauttia vaikka perunamuusin tai muiden vihannesten kera! Itse nautin sen keitetyn parsakaalin kanssa. 

Reseptissä ei ole käytetty ollenkaan suolaa, joten sen takia se soveltuu myös perheen pienimmällekkin! Meillä poika nautti oman satsinsa bataattimuusin kera, ja hyvin upposi flunssaiseen mieheen!

2 kommenttia:

  1. Laita lohi uuniin nahkapuoli ylöspäin pariksi minuutiksi, niin nahka lähtee helposti irti. :)

    VastaaPoista

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)