sunnuntai 24. elokuuta 2014

Marjakauden parhain herkku; Mustikkapiirakka

Näin marjakauden ollessa päällä, on hyvä jakaa tämä herkullinen mustikkapiirakan resepti teidän kanssanne! Ei muutakuin metsään mustikoita poimimaan. (Joita on ainakin täällä ollut metsä sinisenään.)

Pohja:
  • 100g voita
  • 1dl sokeria
  • 1kpl kananmuna
  • 2dl vehnäjauhoja (halutessaan voi toisen desin korvata perunajauhoilla)
  • 1tl leivinjauhetta


Täyte:
  • Mustikoita (oon laittanu silmämääräsesti vähemmän tai enemmän, mutta ehkä hyvä määrä on n. 3-4dl)
  • 2dl kermaviiliä
  • 1dl sokeria
  • 1rkl vaniliinisokeria
  • 1kpl kananmuna


1. Vatkaa 100g voita ja 1dl sokeria vaahdoksi.


2. Lisää kananmuna joukkoon ja sekoita. Tämän jälkeen lisää kuivat aineet (leivinjauhe ja jauhot). Tässä vaiheessa on hyvä sekoittaa ainekset käsin, sillä taikinasta tulee kuitenkin melko tiivistä.


3. Levitä taikina voideltuun vuokaan ja muista tökkiä haarukalla muutama reikä pohjaan, jotta ilma pääsee kiertämään. Heitä mustikat pohjan päälle.


4. Sekoita muut täyteaineet (paitsi mustikka) sekaisin ja kaada se mustikoiden päälle. Tämän jälkeen piirakka 175 asteiseen uuniin tunniksi.


Tunnin paiston jälkeen pääset nauttimaan tästä marjaisasta herkusta vaikka vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera! Kyytipojaksi tiikerin päiväunta, niin makunautinto on taattu!

4 kommenttia:

  1. Voi vitsit että näyttääkin herkulliselta! Täytyykin leipoa pian taas mustikkapiirakkaa :P

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nyt kun anopilta sain omenoita, ni ne kärsii varmaan saman kohtalon kuin mustikat.. :D

      Poista
  2. Näyttää hyvältä niin paljon mustikkaa täytteessä! :)

    VastaaPoista

Asiattomat kommentit menevät suoraan roskakoriin ;)